Valentine’s Day, sărbători și tradiții din întreaga lume.

Data

Autor

Valentine’s Day bate la ușă, rafturile magazinelor încep să se umple cu bomboane de ciocolată și jucării de pluș, însă nu peste tot în lume ziua Sfântului Valentin se serbează la fel.

La români, sărbătoarea tradițională a iubirii este Dragobetele și este sărbătorit pe 24 februarie, însă de ani buni „Valentine’s Day” a fost adoptată și la noi de generațiile tinere.

În alte țări sunt întâlnite sărbători diferite, cum ar fi sărbătoarea celor care nu și-au găsit dragostea. Pare ciudat, însă precum dragostea, culturile pot fi diferite și imprevizibile în întreaga lume. În unele culturi se oferă linguri de lemn și flori presate celui iubit în loc de ciocolată și ursuleți. Tradițiile de Ziua Îndrăgostiților sunt diverse .

În Coreea de Sud, există mai mute variante ale sărbătorii de Valentine’s Day, care sunt sărbătorite încă din februarie până în aprilie. Se începe pe 14 februarie când femeile le fac curte iubiților lor cu bomboane și flori, iar pe 14 martie printr-o sărbătoare cunoscută sub numele de Ziua Albă, bărbații le oferă și ei la rândul lor cadouri, bomboane și flori iubitelor lor. Coreenii sunt foarte grijulii și nu marginalizează pe nimeni, chiar și pentru cei care nu au prea multe de sărbătorit, există o altă sărbătoare numită Ziua Neagră. Pe dată de 14 aprilie, persoanele singure își plâng singurătatea mâncând jajangmyeon sau tăiței cu fasole neagră în boluri negre.

Franța! Parisul, unul dintre cele mai romantice orașe din lume, cu așa un renume, nu este deloc surprinzător că Valentines Day este sărbătorit și acolo. Se spune că prima felicitare de Ziua Îndrăgostiților a fost scrisă în Franța când Charles, Duce de Orleans, îi trimitea scrisori de dragoste soției sale în timp ce era prizonier în Turnul Londrei în anul 1415. În ziua de astăzi, felicitările de Ziua Îndrăgostiților rămân o tradiție populară atât în Franța cât și în întreaga lume.

Pe de altă parte, galezii nu sărbatoresc Sfântul Valentin deloc. Cei din Țara Galilor sărbătoresc pe data de 25 ianuarie Sfântul Dwynwen, cunoscut ca patronul îndrăgostiților. Un cadou romantic tradițional galez este o lingură cu diverse însemne, care simbolizează dragostea. Încă din secolul al șaptesprezecelea, bărbații galezi obijnuiau să sculpteze linguri de lemn pentru femeile pe care le iubeau.

Indiferent de numele sărbătorii sau de tradițiile care vin la pachet cu aceasta, trebuie să ne amintim mereu că dragostea trebuie exprimată, fie că este pentru un partener, un părinte, un copil sau un prieten. Ne pierdem în detaliile vieții de zi cu zi, acasă, la serviciu, la școală, uitând să ne arătam dragostea și afecțiunea față de cei care o merită cel mai mult. Fiecare zi alături de cei iubiți este un motiv de sărbătoare. Happy Valentines Day!

Mai multe
articole

Cât de impozabilă este viața românului?

Cât de impozabilă este viața românului? Dacă prin viață înțelegem activitatea unui OM ca și angajat al unei companii sau organizații, fie că vorbim de munca unui antreprenor sau a unei persoane fizice autorizate, a unei profesii liberale, sau ca

Citeste articolul »

Încurajez femeile să ceară ajutor

În calitate de avocat, dar și de femeie, încurajez femeile să ceară ajutor. Să nu lase ca timpul să treacă și să șteargă liniștea, zâmbetul copiilor și frumusețea vieții! Nu lăsați să se ajungă aici: 1 din 3 femei a

Citeste articolul »

Noiembrie la Nisa

Am petrecut patru zile la Nisa de nedescris în cuvinte. Nu știu dacă este întâmplător, însă știu că am o motivație suficient de puternică, ca într-un viitor apropiat să mă întorc. Este uimitor pentru mine că spun asta, însă cred

Citeste articolul »