Valentine’s Day, sărbători și tradiții din întreaga lume.

Valentine’s Day bate la ușă, rafturile magazinelor încep să se umple cu bomboane de ciocolată și jucării de pluș, însă nu peste tot în lume ziua Sfântului Valentin se serbează la fel.

La români, sărbătoarea tradițională a iubirii este Dragobetele și este sărbătorit pe 24 februarie, însă de ani buni „Valentine’s Day” a fost adoptată și la noi de generațiile tinere.

În alte țări sunt întâlnite sărbători diferite, cum ar fi sărbătoarea celor care nu și-au găsit dragostea. Pare ciudat, însă precum dragostea, culturile pot fi diferite și imprevizibile în întreaga lume. În unele culturi se oferă linguri de lemn și flori presate celui iubit în loc de ciocolată și ursuleți. Tradițiile de Ziua Îndrăgostiților sunt diverse .

În Coreea de Sud, există mai mute variante ale sărbătorii de Valentine’s Day, care sunt sărbătorite încă din februarie până în aprilie. Se începe pe 14 februarie când femeile le fac curte iubiților lor cu bomboane și flori, iar pe 14 martie printr-o sărbătoare cunoscută sub numele de Ziua Albă, bărbații le oferă și ei la rândul lor cadouri, bomboane și flori iubitelor lor. Coreenii sunt foarte grijulii și nu marginalizează pe nimeni, chiar și pentru cei care nu au prea multe de sărbătorit, există o altă sărbătoare numită Ziua Neagră. Pe dată de 14 aprilie, persoanele singure își plâng singurătatea mâncând jajangmyeon sau tăiței cu fasole neagră în boluri negre.

Franța! Parisul, unul dintre cele mai romantice orașe din lume, cu așa un renume, nu este deloc surprinzător că Valentines Day este sărbătorit și acolo. Se spune că prima felicitare de Ziua Îndrăgostiților a fost scrisă în Franța când Charles, Duce de Orleans, îi trimitea scrisori de dragoste soției sale în timp ce era prizonier în Turnul Londrei în anul 1415. În ziua de astăzi, felicitările de Ziua Îndrăgostiților rămân o tradiție populară atât în Franța cât și în întreaga lume.

Pe de altă parte, galezii nu sărbatoresc Sfântul Valentin deloc. Cei din Țara Galilor sărbătoresc pe data de 25 ianuarie Sfântul Dwynwen, cunoscut ca patronul îndrăgostiților. Un cadou romantic tradițional galez este o lingură cu diverse însemne, care simbolizează dragostea. Încă din secolul al șaptesprezecelea, bărbații galezi obijnuiau să sculpteze linguri de lemn pentru femeile pe care le iubeau.

Indiferent de numele sărbătorii sau de tradițiile care vin la pachet cu aceasta, trebuie să ne amintim mereu că dragostea trebuie exprimată, fie că este pentru un partener, un părinte, un copil sau un prieten. Ne pierdem în detaliile vieții de zi cu zi, acasă, la serviciu, la școală, uitând să ne arătam dragostea și afecțiunea față de cei care o merită cel mai mult. Fiecare zi alături de cei iubiți este un motiv de sărbătoare. Happy Valentines Day!

Dă un share dacă ți-a plăcut acest articol

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Despre autor
Mihaela Olaru

Avocat, soție, mamă, o femeie care radiază bunătate „serafică”, a spus cândva o personalitate emblematică a sistemului judiciar din România. 

Autori invitați
Ediție specială cu Adrian Năstase | "Prin tribunale ca prin viață" cu Mihaela Olaru
Mă găsești și pe social media
Galerie Foto