Emisiunea "Oamenii și Legea"

ÎMPĂRȚIREA BUNURILOR DUPĂ DIVORȚ

cu av. Mihaela Olaru
ÎMPĂRȚIREA BUNURILOR DUPĂ DIVORȚ

Partajul, adică împărţirea bunurilor comune dobândite în timpul căsătoriei se poate face dacă soţii au fost căsătoriţi sub regimul matrimonial: comunitatea legală sau comunitatea convenţională.

Partajul se poate face înainte de căsătorie, în timpul căsătoriei, în timpul divorţului, sau după divorţ. Cum se împart bunurile soţilor, care sunt regulile, opţiunile, costurile, aflaţi în ediţia de joi, 12 octombrie, a emisiunii „Oamenii și legea”.

De la ora 13:00, pe TVR 1, invitata Mihaelei OLARU este Elena BUSTEA, avocat.

Bunurile dinaintea căsătoriei nu devin comune doar din prisma faptului că cei doi soţi s-au căsătorit. În concluzie, se împart numai bunurile dobândite împreună, chiar dacă e trecut un singur soţ în acte. Partajul se poate face prin notar, mediator, sau prin instanţă în cazul în care părţile nu se înţeleg. În oricare dintre situaţii este de preferat ca fiecare sot să ştie clar ce bunuri revendică, iar dacă valoarea lor este mai mare decât a celuilalt, trebuie avută în vedere despăgubirea.

Ne puteți trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

Mai multe detalii puteți afla accesând www.tvr.ro