Prin tribunale ca prin viață | Salvatorul copiilor fără copilărie – polițistul din Vâlcea, Eusebiu Predonescu

Sunt oameni care trec pe lângă noi și nu-i vedem. Cineva spunea, citez: „Sunt oameni pe care ar trebui să-i întâlnim măcar o dată în viață”. Da, sunt eroii copiilor fără copilărie. Dar cine sunt acești oameni? În zona mea natală, în județul Vâlcea, există oameni cu suflet mare, care se implică, fac voluntariat și ajută copiii aflați în suferință, copii care trăiesc în sărăcie și uitați de toată lumea. Este incredibil cum un singur OM a reușit să strângă în jurul lui alți oameni și să salveze vieți. Cu modestie, perseverență, empatie, Eusebiu Predonescu a reușit. Da, pentru un salvator de vieți sunt numai câteva din calitățile care îl definesc pe omul Eusebiu Predonescu, polițistul Eusebiu Predonescu! Nu îl cunosc personal, însă am văzut un material emoționant la un post de televiziune care m-a impresionat profund. Sigur, am vrut sa-l cunosc pe acest OM, motiv pentru care am aflat cine este Eusebiu Predonescu!

Omul acesta este din Vâlcea, este unul dintre polițiștii cu suflet mare, un OM care merge din casă în casă și împarte daruri, bucurie şi îi încurajează pe cei mici să înveţe, ca să depăşească sărăcia. Ce face Eusebiu Predonescu? Salvează copiii fără copilărie. A format o reţea de voluntari în tot judeţul Vâlcea, doar din dorinţa de a face bine. E omul care spune ajut şi care are o singură dorinţă: să atragă şi alţi voluntari în misiunea lui.

Iată povestea, citez:

„Povestea începe din dragoste față de copii. Am lucrat 8 ani în învățământ ca profesor psihopedagog și după aceea am intrat în sistemul Poliției Române. Dar tot timpul am fost lângă copii. Eusebiu Predonescu a spus primul Ajut Eu. L-au urmat zeci de voluntari, care ajută pe termen lung peste 500 de copii. Suflete încercate, cărora viața le-a răpit unora un părinte, altora șansa la o educație, dar niciodată inocența. Dacă au învățat ceva preţios voluntarii, este că binele se întoarce. Ei au construit doar anul acesta patru case. Banii i-au strâns doar din reciclare. Comunitatea s-a mobilizat neașteptat și a reușit să transforme deșeuri în visuri împlinite.

Să readucă normalitatea. Pentru că noi vorbim de normalitate. Să zâmbeşti este normal. Eu mă pun la dispoziţia lor oricând este necesar. E foarte ușor să fii om, să ajuți pe cineva fără să aștepți ceva în schimb. Și dacă vrei să faci ceva, ai unde. Dacă-l întrebi pe el ce își dorește, îți va răspunde simplu.Avem nevoie de oameni. Oameni care să spună mai departe.”

sursa: observatornews.ro

Sper ca această poveste de viață să vă captiveze. Eu doar am spus mai departe, așa cum și-a dorit autorul acestei minunate povești. Felicitări, domnule Eusebiu Predonescu și întregii echipe de voluntari pentru dăruire și implicare. Ați reușit să aduceți speranță și bucurie în inima copiilor fără copilărie!

În concluzie, orice copil are nevoie de afecţiune, de dragostea, grija şi bunătatea celor care pot să le-o ofere! Are dreptul la un trai decent, însă nevoia cea mai mare a sa este nevoia de empatie și solidaritate din partea celor apropiaţi. Polițistul Eusebiu Predonescu ne-a demonstrat tuturor cum poți să ajuți copiii fără copilărie. O adevărată lecție de viață.

poza

poza

poza

poza

poza

Sursa imaginilor: https://www.facebook.com/eusebiu.predonescu

Dă un share dacă ți-a plăcut acest articol

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Despre autor
Mihaela Olaru

Avocat, soție, mamă, o femeie care radiază bunătate „serafică”, a spus cândva o personalitate emblematică a sistemului judiciar din România. 

Autori invitați
Ediție specială cu Adrian Năstase | "Prin tribunale ca prin viață" cu Mihaela Olaru
Galerie Foto