Prin tribunale ca prin viață | Coronavirus nu a anulat Crăciunul

Nu există pandemie şi nici criză care poate stinge spiritul sărbătorilor de iarnă. Cu localități în carantină și atâtea restricții și măsuri, am reușit să pregătim Crăciunul în vremuri noi, vremuri de coronavirus. Cu siguranță, sărbătorile din acest an nu seamănă cu nimic din ce am trăit până acum, însă ne bucurăm că suntem sănătoși. Să ne gândim la cum s-a schimbat viața noastră într-un an, cum am fost și cum suntem acum. Cu ajutorul credinței, Covid-19 nu a anulat Crăciunul, din contră ne-a adus mai aproape.

Povestea fiecărui Crăciun din viața mea a fost și va fi, întotdeauna, în sânul familiei. Nu văd niciun alt loc în care să mă aflu de Crăciun, indiferent de vremuri, pandemii sau alte stări de urgență.
Astfel, ca în fiecare an, sărbătorile de iarnă le petrecem la părinții mei, la Șușani, undeva în județul Vâlcea. Crăciunul la țară este magic, alături de colinde vechi în fundal, cu o cană de vin fiert aburindă cu miros puternic de scorțișoară, o felie de cozonac fierbinte și înconjurată de oamenii cei mai dragi din viața mea. Din acest motiv, nici măcar pandemia nu a putut opri drumul nostru către casa părintească. Sigur, totul este diferit acum. De la purtatul măștii, până la păstrarea distanței, indiferent cât de greu ne este. Recunosc că ne este teamă de Coronavirus. Pandemia a schimbat modul în care trăim, modul în care gândim și vedem viața. A trecut aproape un an și noi ne-am adaptat din mers, am ținut ritmul. Dacă anul trecut am fi vorbit de restricții și măsuri pe care trebuie să le respectăm acum, sigur am fi râs.

În concluzie, România își petrece sărbătorile în stare de alertă, la fel ca multe alte țări, din cauza pandemiei COVID-19. Pentru binele nostru trebuie să respectăm regulile și interdicțiile impuse de autorități, oriunde ne-am afla!
Vă doresc ca magia Crăciunului să vă umple sufletul de bucurie, încredere, speranţă şi iubire. Sărbători fericite!

Dă un share dacă ți-a plăcut acest articol

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Despre autor
Mihaela Olaru

Avocat, soție, mamă, o femeie care radiază bunătate „serafică”, a spus cândva o personalitate emblematică a sistemului judiciar din România. 

Autori invitați
Ediție specială cu Adrian Năstase | "Prin tribunale ca prin viață" cu Mihaela Olaru
Galerie Foto