Mihaela Olaru se alătură echipei televiziunii A7TV. Avocata, va fi, începând de luni, 7 septembrie, realizatoarea emisiunii „Prin tribunale ca prin viață”

https://mihaelaolarublog.ro/wp-content/uploads/2021/02/150588338_3356303297808812_5297237120000586063_n.jpg

Într-o societate ce se caută de aproape 30 de ani calea cea bună, cu multe curbe, urcușuri și căderi în gol, lipsa de educație, a fost cauza pentru care oamenii nu și-au găsit drumul, calea și un viitor mai bun! O motivație suficient de puternică, însă nu este singura motivație pentru femeia avocat, Mihaela Olaru.

Ce face Mihaela Olaru atunci când nu este în instanță? Ceea ce îmi place: educație juridică în școli, scriu pe blogul cristoiublog.ro și televiziune! Toate împreună îmi dau viață, știu că am o misiune și trebuie să merg mai departe!

Mihaela Olaru se alătură echipei televiziunii A7TV. Avocata, va fi, începând de luni, 7 septembrie, realizatoarea emisiunii „Prin tribunale ca prin viață”.

„Prin tribunale ca prin viață” este o emisiune educativă și reprezintă o chemare la educația juridică a cetățeanului, la implicare civică, prevenție și respectarea regulilor, la îmbunătățirea legislației acolo unde legea este proastă sau nu poate fii pusă în aplicare.

De ce o astfel de emisiune?
Pentru că am trăit suficient de multe experiențe juridice și de implicare socială, încât, pot spune acum, simplu: emisiunea vizează viața juridică și socială văzută prin ochii unui avocat, concret: „Prin tribunale ca prin viață”.

Astăzi, realizarea unei asemenea emisiuni, vine din dorința mea de a încerca pe cât se poate, să venim în sprijinul oamenilor și să le explicăm pe înțelesul lor, problemele actuale cu care ei se confruntă din punct de vedere juridic. Mai mult decât atât, consider, că, cei aproximativ 20 de ani de experiență profesională, m-au motivat suficient de puternic, astfel încât, să am puterea și forța de a supune dezbaterii publice diferite teme de interes juridic, social și educațional.

De ce un asemenea titlu?
Pentru că Ion Cristoiu, un făuritor de titluri jurnalistice, a văzut încă din primul meu articol pe care l-am scris aici, pe blogul cristoiublog.ro un element esențial al valorii profesionale, și astfel, a dat titlul rubricii unde eu scriu: „Prin tribunale ca prin viață”.

Maestrul  Ion Cristoiu a înțeles cât de mult îmi doresc să realizez și o emisiune tv sub acest titlu și m-a susținut în acest demers fiind de acord ca și emisiunea să poarte același nume. Sigur, probabil nimic nu este întâmplător si sper, ca, la un moment dat, drumurile noastre să se intersecteze sub acoperișul aceleiași televiziuni deoarece am multe de învățat de la acest mare OM.

Vreau să cred că necesitatea unei asemenea emisiuni este iminentă, întrucât, aceasta va deveni un instrument deosebit pentru specialiștii în drept, pentru reprezentanții instituțiilor publice și ai societății civile, precum și pentru parlamentarii României, în vederea redescoperirii şi studierii aprofundate a problemelor cu care se confruntă legislația națională astăzi, dar, şi pentru o atentă monitorizare a punerii în aplicare a legilor.

De asemenea, îmi doresc ca emisiunea „Prin tribunale ca prin viață”, să fie o platformă de analiză, unde personalități marcante să poată oferi soluţii pentru o mai bună educație juridică a cetățeanului, și care, prin educație, să asigure o protecție socială și un interes deosebit pentru implicarea civică.

Da, este o misiune, deloc ușoară, însă alături de echipa de producție A7TV și a unei femei încântătoare, Monica Mihai, producător TV – un profesionist desăvârșit, voi realiza una dintre cele mai de impact emisiuni de televiziune de până acum. Sunt o luptătoare și știu, că atunci când faci totul cu pasiune și iubire, prin perseverență, pregătire continuă, informare şi cercetare, misiunea mea pe acest pământ va fi una sigură și cu un scop precis: să devii cea mai bună versiune a TA!

Față de toate acestea, vă invit să urmăriți prima ediție a emisiunii „Prin tribunale ca prin viață” cu Mihaela Olaru, la A7TV, luni, 7 septembrie, de la ora 18.00 – 19.00, unde vom dezbate o temă sensibilă, și anume: Violența Domestică.

Invitați:

în studio:

  • Mihai Tănăsescu – Avocat Baroul București;
  • Aurora Martin – Consilier Superior, Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați – ANES;
  • Alexandra Nadane – Director Executiv, Asociația pentru Sprijinirea Femeii însărcinate și a familiei.

și pe Skype:

  • Doctor Cristian Andrei – Institutul de Relații Umane;
  • Florica Cherecheș – deputat PNL.

Sunt aproape doi ani de când fac televiziune și am înțeles că fiecare om are povestea sa, emoţia şi frumuseţea lui. Privind înapoi, cred că un pas important, în acest moment, a fost dezvoltarea unui proiect care să cuprindă televiziunea – așa că, din septembrie „Prin tribunale ca prin viață” cu Mihaela Olaru, va fi sursa ta de inspirație!

În concluzie, mi-am dorit să ajung avocat încă de când eram mică, și am ajuns! Mai târziu, mi-am dorit să fac televiziune. Îmi închipuiam că trebuie să fii cu adevărat ales să ajungi să vorbeşti la televizor. Și uite că visul încet, încet s-a împlinit!

Dă un share dacă ți-a plăcut acest articol

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Despre autor
Mihaela Olaru

Avocat, soție, mamă, o femeie care radiază bunătate „serafică”, a spus cândva o personalitate emblematică a sistemului judiciar din România. 

Autori invitați
Ediție specială cu Adrian Năstase | "Prin tribunale ca prin viață" cu Mihaela Olaru
Galerie Foto