Comunicarea între profesiile juridice: Un nou început

Sâmbătă, 29 mai 2021, am participat la Conferința „Vulnerabilități actuale ale profesiei de avocat: cauze și remedii”, conferință organizată de UNBR si Baroul București.

Am ascultat cu mult interes mesajele colegilor mei și am simțit fiecare semnal de alarmă din partea tuturor vorbitorilor. Într-adevăr, mă bucură acest NOU început de comunicare, care, pornește din interiorul profesiei noastre, către întreg sistemul judiciar și mai ales către oameni.

Este clar, că, numai așa, putem identifica și găsi cele mai bune soluții la problemele care amenință echilibrul egalității de arme între apărare și acuzare.

În concluzie, m-am bucurat să văd mult mai multă implicare și determinare din partea Domnului Avocat, Traian Briciu, președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România și a Domnului Avocat Ion Dragne, Decanul Baroului București.

Este foarte important ca #ApărareaApărării să continue într-un mod organizat și bine pus la punct de către UNBR și data viitoare să avem la aceeași masă toate profesiile juridice. În ceea ce mă privește, voi sprijini și apăra profesia noastră, voi fi o punte de legătură între profesiile juridice și oamenii care urmăresc emisiunea juridică „Prin tribunale ca prin viață”, și celelalte mijloace de comunicare publică.

„Dreptul la apărare este important nu atât pentru avocat, noi ne vom descurca oricum, pentru că ne-am descurcat în multe momente istorice. Am trecut și dictaturi de toate felurile și profesia a rămas. Problema este cu ceilalți, cu cei pe care îi apărăm: ei, în general, sunt cei mai afectați de scăderea dreptului la apărare, nu avocații” – Traian Briciu

Dă un share dacă ți-a plăcut acest articol

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Despre autor
Mihaela Olaru

Avocat, soție, mamă, o femeie care radiază bunătate „serafică”, a spus cândva o personalitate emblematică a sistemului judiciar din România. 

Autori invitați
Ediție specială cu Adrian Năstase | "Prin tribunale ca prin viață" cu Mihaela Olaru
Mă găsești și pe social media
Galerie Foto