Ritmul vieții noastre a încetinit

Am fost liberi și nu am prețuit frumusețea vieții și magia libertății. Numai că am dat de greu, nimeni nu ştia că va fi o pandemie sau o epidemie de dimensiunea aceasta.
Avem un an de pandemie de coronavirus și suntem în aceeași stare. La nivel mondial, panica a cuprins întreaga populație și teama de a nu ne infecta este primordială. Aceasta este realitatea, după un an de pandemie, frica de a nu contacta COVID-19 și
nesigu­ranța zilei de mâine, au devenit sentimentele dominante ale întregii lumi. Dacă la debutul pandemiei nu înțelegeam prea bine ce se întâmplă, acum numărul tot mai ridicat de îmbolnăviri și decese, ne-au îngrozit și realizăm că nimic nu este mai prețios decât sănătatea noastră și a celor dragi. În același timp însă, criza provocată de coronavirus este un șoc major pentru economia europeană și mondială. Majoritatea statelor au adoptat deja măsuri bugetare, politice și de asigurare a lichidității, pentru a spori capacitatea sistemelor lor de sănătate și pentru a le oferi ajutor persoanelor și sectoarelor grav afectate. La noi, ce se întâmplă? Numai dacă ne uităm la ultimele evenimente și te îngrozești. Aşa-zisul protest spontan la metrou a afectat traficul din Capitală și majoritatea călătorilor au rămas fără transport, fiind expuși în fel și chip infectării cu COVID-19. Ce reguli de sănătate publică au mai respectat oamenii aceștia? Cum să fie expuși în asemenea mod? Dacă nu respectăm distanțarea fizică, continuăm să ne infecatăm în masă. Vorbim de imunizare? Când? Peste un an, doi? Un vis frumos! Dacă ne uităm cum merge campania de vacinare și ce segmente din populație prezintă cel mai mare interes față de vaccinare, cred că mai avem multe valuri de trecut. Cam așa se prezintă realitatea astăzi. Ritmul vieții noastre a încetinit, din păcate și-a luat o altă întorsătură de când a început această pandemie de Coronavirus. Acum din nou, nu suntem liberi, nu se știe pentru cât timp. Valul trei abia a început și cred că va fi cel mai lung. Viața nu va mai fi la fel. Oricând un nou val pandemic poate să înceapă. Am fost liberi și nu am știut să prețuim viața!

Dă un share dacă ți-a plăcut acest articol

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Despre autor
Mihaela Olaru

Avocat, soție, mamă, o femeie care radiază bunătate „serafică”, a spus cândva o personalitate emblematică a sistemului judiciar din România. 

Autori invitați
Ediție specială cu Adrian Năstase | "Prin tribunale ca prin viață" cu Mihaela Olaru
Mă găsești și pe social media
Galerie Foto