Interviuri de colecție în emisiunea „Credință și Excelență” – invitat Domnul Valentin Tănase, pictor și sculptor român

Pictorul Valentin Tănase este autorul tablourilor care ambientează Sala Alba-Iulia, Sala Mihai Eminescu și Salonul Fondatorilor din Palatul Cercului Militar Național, Ministerului Apărării, Muzeul Militar Național, Palatul C.E.C., Biserica Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, Biserica Sf. Împărați Constantin și Elena – Parcul Călărașilor-București, Palatul Primăriei Oradea. 

A realizat lucrări de pictură murală monumentală și mozaic la sediul Ministerului Apărării, Muzeul Militar Național, Palatul C.E.C. și Biserica Eroilor Revoluției din Decembrie 1989 din București.

Este unul dintre cei mai prolifici artiști de benzi desenate din România, care a produs în jur de 1.000 de pagini, în principal în genurile istorie și SF.

A realizat lucrări de sculptură cum sunt: busturi monumentale, basoreliefuri, compoziții ronde-bosse, statui ecvestre, monumente de for public.

Domnul Valentin Tănase pentru cei care nu îl cunosc, este cel care a sculptat bustul Regelui Mihai amplasat pe Bulevardul Kiseleff, monument ce a fost denumit Piațeta Regelui.

Valentin Tănase este pictorul român care a pictat portretul Patriarhului Daniel și a realizat pentru Biserica Ortodoxă Română,  sculptura cu bustul Patriarhului Daniel.

Artistul a fost decorat cu Ordinul național „Steaua României”, în grad de Ofițer în anul 2000, cu medalia „Regele Mihai pentru fidelitate” în 2014 și cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler în 2015.

Mai jos puteți admira câteva din lucrările artistului, un îndemn de apropiere față de Credință și de Biserică.

Pagini din istoria României, realizate prin intermediul picturilor și a benzilor desenate.

Mai jos puteți admira câteva din lucrările de sculptură ale artistului.

Dă un share dacă ți-a plăcut acest articol

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Despre autor
Mihaela Olaru

Avocat, soție, mamă, o femeie care radiază bunătate „serafică”, a spus cândva o personalitate emblematică a sistemului judiciar din România. 

Autori invitați
Ediție specială cu Adrian Năstase | "Prin tribunale ca prin viață" cu Mihaela Olaru
Galerie Foto