În fiecare an, în prima duminică a lunii iulie, se sărbătoreşte Ziua Justiţiei

La mulți ani Justiției române!

În anul 1994, Guvernul României prin HG  nr. 364 a instituit „Ziua Justiției”, care se va organiza, anual, în prima duminică din luna iulie.

Anul acesta „Ziua Justiției”, a fost marcată, în data de 1 iulie 2021, la sediul Uniunii Juriștilor din România.

Îi mulțumesc pentru invitație domnului Prof. univ. dr., av. Ioan Chelaru, președinte, Uniunea Juriștilor din România. Felicitări întregii echipe pentru organizarea acestui eveniment deosebit.

A fost un eveniment deosebit care a adus împreună personalități ale vieții juridice, sociale și culturale din România, un moment bun de socializare între profesiile juridice și de revedere cu oameni dragi pe care îi apreciez, atât ca profesioniști ai dreptului, cât și ca oameni implicați activ în diferite domenii de activitate.

Justiția reprezintă o instituție fundamentală în organizarea statului. Reformarea sistemului judiciar și recâștigarea încrederii cetățeanului în actul de justiție, trebuie să fie o prioritate pentru democrație și consolidarea statului de drept. Fără o justiție consolidată, clădită pe o temelie solidă, cu viziune și claritate în decizii, nu putem vorbi de apărarea drepturilor și libetăților fundamentale, prin raportarea la lege, completată de experiența profesională și de viață a celor care sunt puși să judece vieți și destine.

#MihaelaOlaru#ZiuaJustiției#UniuneaJuriștilordinRomânia#profesiijuridice#avocat#conferinta#RevistaDreptul

Dă un share dacă ți-a plăcut acest articol

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Despre autor
Mihaela Olaru

Avocat, soție, mamă, o femeie care radiază bunătate „serafică”, a spus cândva o personalitate emblematică a sistemului judiciar din România. 

Autori invitați
Ediție specială cu Adrian Năstase | "Prin tribunale ca prin viață" cu Mihaela Olaru
Mă găsești și pe social media
Galerie Foto