Prin tribunale ca prin viață: „Dar, ce este feminitatea?”

Dar, ce este feminitatea? Hai să ne gândim la componentele esențiale care te determină pe tine să fii feminină, indiferent de vârstă, fie că ai patruzeci, fie că ai șaizeci sau douăzeci de ani.

Feminitatea există în fiecare etapă din viața noastră, depinde numai de noi cum o percepem.

Dar, ce este feminitatea? Din ce se compune ea?

Eu m-aș gândi în primul rând la atitudine, la eleganță, la stil, la inteligență, la cum să pui în valoare tot ce este mai bun. O femeie poate să fie feminină numai dacă își dorește lucrul acesta. Cred că feminitatea este nativă, te naști cu ea, dar poți să o și dobândești, depinde de noi ca toate aceste atribuite, să știi să le obții. Dar nu le poți obține, decât prin lecțiile de viață. Da, fiecare vârstă are etapa ei de feminitate și un rol educativ. Important este ca în momentul în care trecem prin aceste etape să nu trecem neobservate, să vezi că cineva întoarce capul, indiferent de ce. Nu este o condiție să fii frumoasă, frumusețea vine din interior. Partea interioară contează cel mai mult, precum bunătatea, sunt atâtea atribuite pe care putem să le dobândim dacă vrem, dar asta înseamnă să ne dorim, în definitiv.

De exemplu, la douăzeci de ani îți dorești să termini facultatea și să ajungi doctor. Da, îți dorești să ajungi doctor, dar nu un doctor oarecare? O doctoră, o femeie feminină, care în momentul în care își consultă pacientul scoate ce este mai bun din ea pentru că are acea feminitate, acea eleganță, acel stil, farmec pe care și la educat continu.

La vârsta de patruzeci de ani, poate vreau să fac o schimbare în domeniul meu de activitate, am ajuns la maturitatea la care vreau să fac asta. De ce? Pentru că am acumulat atâtea lecții de viață care m-au condus către acestă schimbare. Dacă nu m-aș fi folosit de feminitatea mea, poate nu aș fi reușit.

Mergând mai departe, la șaizeci de ani. Da, îmi doresc să fiu o bunică care să radieze lumină în jurul ei, bunătate și frumusețe. Așa îi putem motiva pe nepoți să o iubească, nu pentru că este bunica lor, ci pentru că are o feminitate autentică, o feminitate cu care s-a născut, sau a dobândit-o în timp.

O primăvară frumoasă!

Aici puteți urmări analiza mea cu privire la feminitate, extras din emisiunea „Oameni și păreri” cu Laura Manciu la A7TV

Dă un share dacă ți-a plăcut acest articol

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Despre autor
Mihaela Olaru

Avocat, soție, mamă, o femeie care radiază bunătate „serafică”, a spus cândva o personalitate emblematică a sistemului judiciar din România. 

Autori invitați
Ediție specială cu Adrian Năstase | "Prin tribunale ca prin viață" cu Mihaela Olaru
Mă găsești și pe social media
Galerie Foto