Un intelectual creștin autentic, Vasile Bănescu

Să realizez interviuri cu oameni remarcabili și încrezători chiar și în cele mai dificile vremuri, este un sentiment de nedescris.

Unul dintre acești oameni este Domnul Vasile Bănescu, OMUL care de mulți ani este interfața Bisericii Ortodoxe Române. Un om care respiră printre cuvinte, cultură și spiritualitate. Domnul Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, este absolvent al Facultății de Teologie din București, cu studii în Germania și studii de doctorat în Litere. De ceva ani, Vasile Bănescu conduce Biroul de Presă, fiind primul laic care devine purtător de cuvânt al Patriarhiei Române.

Prin urmare este o premieră ca un laic să fie purtătorul de cuvânt al acestei instituții religioase.

Poate v-ați întrebat de ce un intelectual creștin este interfața laică a Patriarhiei Române?

Răspunsul este simplu, datorită experienței comunicării în spațiul mediatic și a dialogului interconfesional, precum și a formării intelectuale autentice de care se bucură.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu are experiență în învățământ unde a profesat zece ani. Este foarte important pentru că dialogul e fundamental aici. Mai e și experiența interconfesională pe care a avut-o după terminarea studiilor în străinătate. În 2009, a ajuns consilier patriarhal, director al editurilor Patriarhiei. Apoi, a început o colaborare cu Trinitas TV unde, din 2012, este realizatorul unei emisiuni de dialog cultural, „Credință și cultură”.


Interesant, am citit undeva:

„Vasile Bănescu e un bărbat de toată isprava. N-are barbă lungă și nici potcap. Nu se îmbracă în haine preoțești, dar îți vorbește asemenea unui om al Bisericii.” 

Și atunci, de ce nu a ales misiunea de preot? Veți afla urmărind interviul nostru. 

Întorcându-ne în devenirea Omului Vasile Băsescu, veți afla ce repere biografice, de familie și trasee instituționale socio-profesionale, dar și ce personalități iau influențat viața.

Sigur, nu putea lipsi din dialogul nostru și întrebarea:

Cum îl puteți descriere pe Preafericitul părinte Patriarh Daniel?

De remarcat că, Preafericitul părinte Patriarh Daniel, a dat un singur interviu unei entități de presă laice, de la întronizarea sa. Mai exact la TVR.

În concluzie, care este misiunea Omului Vasile Bănescu în această lume, veți afla urmărind un dialog deschis între Vasile Bănescu și Mihaela Olaru.

Mai multe detalii puteți urmări  în emisiunea „Povești de viață” cu Vasile Bănescu, accesând link-ul de mai jos:

https://youtu.be/h2dRACVFXlU

„Tot ce ni se întâmplă în viață, are un sens pe care suntem datori să-l descifrăm. Este un adevăr în care cred, pentru că îl include mereu pe celălalt, pe aproapele meu.” – Vasile Bănescu

Dă un share dacă ți-a plăcut acest articol

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Despre autor
Mihaela Olaru

Avocat, soție, mamă, o femeie care radiază bunătate „serafică”, a spus cândva o personalitate emblematică a sistemului judiciar din România. 

Autori invitați
Ediție specială cu Adrian Năstase | "Prin tribunale ca prin viață" cu Mihaela Olaru
Mă găsești și pe social media
Galerie Foto