Prin tribunale ca prin viață | Să iubești ceea ce faci

Ca în orice profesie, și în cea de jurnalist și realizator TV, există aspecte frumoase, dar și neplăcute. Ca avocat care a îmbrățișat și profesia de jurnalist și om de televiziune, poți fi sigur că nu te plictisești niciodată. Nu există riscul de a intra în rutină, pentru că nicio zi nu seamănă cu cealaltă. Fie că astăzi sunt într-o sală de judecată și pledez în fața unui judecător, mâine pot să fiu în fața marelui public pledând pentru oamenii care ne privesc la televizor. Da, ambele profesii îți dau posibilitatea să cunoști oameni din toate categoriile sociale. Îți poți începe ziua discutând cu o victimă agresată de soțul ei și pentru a cărei siguranță lupți, și continuând discuția, seara, în platoul de televiziune, vorbind despre cele mai importante subiecte ale țării cu un ministru. Da, avantajele celor două profesii sunt că îți oferă șansa de a deveni un om implicat, interesant și un om mai bun.

Pe de altă parte, nu este deloc ușor, atât avocatura, cât și televiziunea sunt extrem de solicitante, pline de dinamism și provocări în fiecare zi. Totodată, implică și o doză mare de responsabilitate. Documentarea juridică, atât în profesia de avocat, cât și pentru subiectele emisiunii, este extrem de importantă, numai așa ajungi să câștigi încrederea unor oameni care, încet, încet, îți devin surse pentru viitoare teme. Însă, cel mai important este să știi că ai una dintre cele mai importante misiuni: să informezi corect oamenii asupra problemelor și situațiilor care îi afectează sau interesează direct. În ceea ce mă privește, atât ca avocat, cât și ca jurnalist, un lucru este clar, poți influența mase întregi de oameni prin procesele câștigate sau prin emisiunile pe care le realizezi. Motiv pentru care întotdeauna mi-am desfășurat activitatea cu dăruire, devotament, profesionalism și corectitudine. Am pus mai presus de orice calitatea. Însă, niciodată nu am tolerat umilința, lipsa de apreciere și bârfele.

În concluzie, indiferent ce profesie ai îmbrățișa, trebuie să ai tărie de caracter și să iubești ceea ce faci.
Și pentru că iubesc în mod egal cele două lucruri esențiale din viața mea, vă invit să urmăriți emisiunea juridică pe care o realizez pentru dumneavoastră. Nu lăsați senzaționalul și promovarea inculturii să vă ocupe timpul. Este bine să avem cultură juridică!

Aici puteți urmări emisiunea „Prin tribunale ca prin viață”. Invitați: Cristian Diaconescu – fost ministru al Justiției și fost ministru de Externe și Ion Dragne – Avocat, Decanul Baroului București și Vicepreședinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România.
Tema: Avocatura pro bono pentru oamenii care au nevoie, în special cei săraci, defavorizați sau marginalizați.

poza

poza

poza

poza

poza

Dă un share dacă ți-a plăcut acest articol

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Despre autor
Mihaela Olaru

Avocat, soție, mamă, o femeie care radiază bunătate „serafică”, a spus cândva o personalitate emblematică a sistemului judiciar din România. 

Autori invitați
Ediție specială cu Adrian Năstase | "Prin tribunale ca prin viață" cu Mihaela Olaru
Mă găsești și pe social media
Galerie Foto