Călătorește cu Dragoș, ce poți face pe tărâmul faraonilor

Egiptul, o țară cu peisaje pe cât de mirifice pe atât de extreme, trecând de la deșert la mare în câteva momente. Egiptul este locul unde istoria, cultura și exoticul se îmbină. Aici poți vizita monumente uriașe, vechi de peste 6.000 de ani.  Este o destinație cu o mulțime de resorturi de lux, care a reușit să stârnească tot mai tare curiozitatea românilor. Anul acesta, numărul românilor care au ales Egiptul ca destinație de vacanță, este impresionant de mare. Unul dintre motive, este și prețul deosebit de avantajos al pachetelor turistice.

În emisiunea Fresh Access din data de 7 aprilie, Dragoș a intrat în direct din Egipt ca să ne spună ce putem face dacă alegem să ne petrecem vacanța în această destinație.

Dragoș ne spune că sunt 30 de grade în Egipt la acest moment, iar vremea este perfectă pentru bronz. Apa mării ajunge la 25 de grade și este ideală pentru înnot. Dragoș s-a bronzat destul de bine, dar mai are timp, deoarece vacanța sa încă nu s-a terminat.

Deși a fost în Egipt de mai multe ori până acum, atât în Luxor cât și la Cairo, cunoscând puțină isorie a locului, acesta a fost uimit să afle cât de multe cunoștințe aveau egiptenii și ce monumente au reușit să construiască fără ajutorul tehnologiei avansate din zilele noastre. Cu toate acestea, a fost demonstrat că tehnologia egipteniilor a fost mult mai avansată decât cea pe care o folosim noi în prezent. Există construcții despre care încă nu se știe exact cum au fost ridicate.

Ce a făcut Dragoș până acum în vacanța sa din Egipt?

Dragoș a ajuns în Egipt alături de familia sa pe data de 1 Aprile, unde a rămas două zile la Cairo și a mers apoi o zi la Luxor.

Dragoș a vizitat piramidele și Muzeul de Egiptologie. A fost profund impresionant de felul în care au fost săpate în piatră tunelele care ne duc în zona unde sunt îngropați faraonii pe Valea Regilor.

Dragoș a vizitat palatul reginei Hatshepsut și s-a aflat la Cairo în perioada când a avut loc Parada de Aur a Faraonilor. Toată această procesiune, a reprezentat un moment unic, la care a participat președintele Egiptului alături de alți oficiali.

Mumiile au fost mutate într-un nou muzeu mult mai mare decât cel existent. Pe parcursul anilor, au fost adunate diverse artefacte pe măsură ce au fost descoperite morminte noi, astfel fiind nevoie de un spațiu mult mai mare pentru a le putea expune.

La toate obiectivele turistice unde a fost Dragoș, au fost surprinzător de mulți turiști.

Dragoș ne recomandă Egiptul pentru vacanță de paște, deoarece este cea mai aproape și cea mai accesibilă destinație, la prețuri accesibile, și unde poți vizita  foarte multe obiective turistice.

Dragoș ne mai spune că mâncarea în Egipt este foarte bună. Predominant se consumă carnea de oaie, de pui și de vită, unde nu se consumă carne de porc, deoarece majoritatea populației este musulmană. Există o gama variată de mâncare și pentru cei vegetarieni. Dragoș ne asigură că aici vom găsi mâncare pentru toate gusturile.

Tot el ne recomandă să facem turul orașelor Cairo și Luxor, dar și să facem excursii de snorkeling sau scubadiving. Pentru copii ar fi fascinantă plimbarea cu submarinul, care are o suprafață transparentă prin care aceștia pot vedea peștii, coralii și alte vietăți marine. O altă activitate specifică zonei, este safari, unde turiștii pot vizita satele și pot merge cu ATV-ul.

Dragoș ne recomandă ca după o excursie de o zi, în care mergem să vizităm diverse obiective turistice, să avem o zi de pauză pentru a ne relaxa, deoarece altfel poate deveni obositor.

Prețurile pachetelor turistice în Egipt, la un hotel de 5 stele, încep de la 400 – 450 de euro de persoană, pentru un sejur de 7 zile, unde avem all inclusive și zbor asigurat.

Sfatul lui Dragoș este să ne grăbim să ne rezervăm locuri, pentru că în perioada paștelui, cererea o să fie foarte mare. Aproape toate locurile în avioane sunt deja ocupate. Așadar, deja se fac zboruri suplimentare pentru că în perioada imediat următoare s-au făcut foarte multe rezervări.

Egiptul rămâne la acest moment cea mai bună destinație. Turcia a intrat în zona galbenă, ceea ce înseamnă că la întoarcerea în țară, se va impune o carintinare de 14 zile. Măsura de carantinare se aplică doar pentru 10 zile, în cazul celor care prezintă un test PCR cu rezultat negativ.

Dă un share dacă ți-a plăcut acest articol

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Despre autor
Mihaela Olaru

Avocat, soție, mamă, o femeie care radiază bunătate „serafică”, a spus cândva o personalitate emblematică a sistemului judiciar din România. 

Autori invitați
Ediție specială cu Adrian Năstase | "Prin tribunale ca prin viață" cu Mihaela Olaru
Mă găsești și pe social media
Galerie Foto