Alin Stoica, primul tenor român câștigător al premiului Luciano Pavarotti

Deși este foarte tânăr, tenorul Alin Stoica a obținut numeroase premii pentru rolurile impresionante pe care le-a abordat și le abordează. Artistul a lucrat cu tenorul Ionel Voineag și cu tenorul Marius Budoiu, a participat la Masterclass-urile lui Rockwell Blake și Liora Maurer (METROPOLITAN OPERA, New York), ale Marianei Nicolesco și altor artiști.

Tenorului Alin Stoica  i-au fost acordate numeroase și importante premii. Datorită acestei reușite, tenorul Alin Stoica a primit invitația de a cânta la Concertul omagial cu ocazia împlinirii a zece ani de la dispariţia lui Luciano Pavarotti la Arena di Verona alături de nume sonore în lumea muzicii cum ar fi: Placido Domingo, Jose Carreras, Andrea Bocelli, Il Volo, Eros Ramazzotti, soprana Angela Gheorghiu și alții. Premiul „Luciano Pavarotti”, i-a fost înmânat de însăși soția celebrului tenor, Nicoletta Mantovani alături de premiul al II-lea și premiul publicului „Vota la voce” obținut în cadrul aceluiași festival de la Sarzana, Italia. A primit numeroase alte premii, printre care și premiul „Matei Brâncoveanu” pentru merite deosebite în domeniul muzicii. 

În prezent este solist al Operei Naționale din București, unde îl putem asculta în diverse roluri precum: Alfredo din Traviata de Giuseppe Verdi, Turridu din Cavaleria Rusticana de Pietro Mascagni, Rodolfo din La Boheme de Giacomo Puccini, Don Jose din Carmen de Georges Bizet, Mario Cavaradossi din opera Tosca de Giacomo Puccini precum și altele.  Lucrarea de suflet a marelui tenor român rămâne opereta românească „Lăsați-mă să cânt” de Gherase Dendrino unde rolul lui Ciprian pare a fi scris special pentru el.

Tenorul Alin Stoica este descris de către critici ca fiind „un tenor cu o voce colosală cum nu s-a mai auzit de ceva vreme pe scenele românești și nu doar”. Având o tehnică bună dar și calități teatrale reușește de fiecare dată să ducă la bun sfârșit fiecare rol pe care-l interpretează, lăsându-și amprenta asupra fiecărei arii.

Vă invit să urmăriți interviul pe care l-am realizat la TRINITAS TV cu marele tenor.

Dă un share dacă ți-a plăcut acest articol

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Despre autor
Mihaela Olaru

Avocat, soție, mamă, o femeie care radiază bunătate „serafică”, a spus cândva o personalitate emblematică a sistemului judiciar din România. 

Autori invitați
Ediție specială cu Adrian Năstase | "Prin tribunale ca prin viață" cu Mihaela Olaru
Mă găsești și pe social media
Galerie Foto