Emisiunea "Oamenii și Legea"

VIOLENŢA ÎN FAMILIE, INFRACŢIUNE PEDEPSITĂ DE CODUL PENAL

cu av. Mihaela Olaru
Marţi, 28 februarie 2023, de la ora 13:00, vom afla de la „Oamenii și legea” cum se pedepseşte violenţa domestică. Emisiunea se va difuza în direct la TVR 1 şi online pe TVR+.

Ce reprezintă violenţa în familie? Cum o recunoaştem şi cum se pedepseşte?

Ce obligaţii au autorităţile statului în raport cu victimele? De ce partea vătămată nu se simte în siguranţă si, în continuare, este mai ruşinos să fii victimă decât agresor?

Despre toate acestea vorbim în emisiunea „Oamenii şi legea” de marţi, 28 februarie 2023, la TVR 1, de la ora 13:00.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

În direct, de la ora 13:00, invitatul meu este dr. Alexandru-Radu TOGAN, procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, Bucureşti.

Conform Agenţiei pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene, în România 32% dintre femei au fost victimele hărţuirii sexuale, iar 30 de procente au suferit violenţă fizică şi/sau sexuală de la vârsta de 15 ani. Dintre acestea, doar 23% au raportat poliţiei cel mai grav abuz care li s-a întamplat.

 

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numarul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

Mai multe detalii puteți afla accesând www.tvr.ro