Emisiunea "Oamenii și Legea"

SUB INFLUENȚA SUBSTANȚELOR INTERZISE, ȘOFER PE STRĂZILE DIN ROMÂNIA

cu av. Mihaela Olaru
SUB INFLUENȚA SUBSTANȚELOR INTERZISE,
ȘOFER PE STRĂZILE DIN ROMÂNIA

Puteți afla ce spune legea despre aceste cazuri în ediția de marţi, 10 octombrie, a emisiunii „Oamenii si legea”. Invitatul Mihaelei Olaru a fost Cristian Sîrbu, avocat.

Adolescent de 16 ani, prins conducând sub influența drogurilor, în Bucureşti. Un bărbat de 37 de ani, din Vâlcea, s-a ales cu dosar penal, după ce a fost depistat la volan sub influenţa substanţelor psihoactive. Clujean prins drogat la volan în Veştem. Din ce în ce mai des, mass-media semnalează astfel de cazuri. Potrivit specialiştilor, rata deceselor cauzate de accidente rutiere este în România de 93 la un milion de locuitori, faţă de 44 cât este media europeană. Unele dintre acestea sunt cauzate de şoferi aflaţi sub influenţa substanţelor interzise, fie că vorbim de droguri sau alcool.

De la ora 13:00, pe TVR 1, invitatul Mihaelei OLARU este Cristian SÎRBU, avocat.

Dacă în luna iulie a acestui an se modifica Codul Penal odată cu adoptarea Legii „Anastasia”, prin care se stabilea că nici un şofer băut, drogat sau fără permis care produce un accident mortal nu mai poate scăpa de închisoare, odată cu petrecerea tragicului accident din staţiunea „2 Mai”, de la finalul lunii august, când un tânăr care a consumat droguri a ucis cu maşina două persoane, nevoia de înăsprire a pedepselor este din nou adusă în discuţie.

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

Mai multe detalii puteți afla accesând www.tvr.ro