Emisiunea "Oamenii și Legea"

TRAIUL LA BLOC, PROBLEME ȘI REZOLVĂRI ÎN INSTANȚĂ

cu av. Mihaela Olaru

TRAIUL LA BLOC, PROBLEME ȘI REZOLVĂRI ÎN INSTANȚĂ

O nouă ediție „Oamenii și legea” se transmite în direct, la TVR1 și TVR+, luni, 2 octombrie 2023, de la ora 13:00.

Traiul la bloc aduce cu sine atât drepturi, cât şi obligaţii. Există situații în care proprietarul sau chiriașul intră în conflict cu vecinii sau Asociația de Proprietari. Motivele variază: de la nevoia reamenajării spaţiului, consolidare, îmbunătățire sau izolare termică, la reparaţii la acoperiş, balcoane sau refacerea antiseismică. De multe ori aceste probleme locative se rezolvă pe cale amiabilă, însă există situații când singura soluție este Instanța de Judecată. Cum putem apela la lege pentru a ne proteja drepturile, vă spunem în ediția de luni, 2 octombrie 2023, a emisiunii „Oamenii şi legea”.

Luni, 02 octombrie 2023, în direct de la ora 13:00, pe TVR 1, invitatul meu este Alin-Ioan AXENTE, avocat, Baroul Bucureşti

Proprietarii care fac modificări în apartamente schimbă destinația acestora fără să parcurgă pașii legali, nu cooperează cu Asociația de Proprietari pentru a face anumite reparații în legătură cu părțile comune, refuză accesul de urgență în locuințe ori stau pasivi în cazul unor reparații ce ar trebui făcute și care-i prejudiciază pe vecini, riscă amenzi, potrivit legii Asociațiilor de Proprietari.

Atunci când acţiunile Asociaţiei de Proprietari sunt injuste, puteți sesizaţi în scris Asociaţia din care faceţi parte în vederea rezolvării conflictului pe cale amiabila. În cazul în care nu există o înţelegere între părţi, singura soluţie este sesizarea instanţelor de judecată, prin formularea unei acţiuni la judecătoria de sector sau la cea din localitatea de domiciliu.

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133, precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

Mai multe detalii puteți afla accesând www.tvr.ro