Emisiunea "Oamenii și Legea"

SEMNĂTURA DIGITALĂ SIMPLIFICĂ BIROCRAȚIA

cu av. Mihaela Olaru

SEMNĂTURA DIGITALĂ SIMPLIFICĂ BIROCRAȚIA

Marți, 3 octombrie, Mihaela Olaru v-a invitat pe TVR 1 să urmăriți în direct, de la ora 13:00, o ediție a emisiunii ”Oamenii și legea” ce a avut ca subiect digitalizarea, cu drepturile și obligațiile legale implicate în acest proces.

Deși este un domeniu relativ nou pentru România, digitalizarea a luat un avânt considerabil în ultimii ani. Astfel, comunicarea la distanță prin folosirea de documente și semnături electronice a devenit o opțiune eficientă şi des utilizată atât de sectorul privat, cât şi de cel public. În ediția de marți, 3 octombrie a emisiunii “Oamenii si legea”, am discutat pe larg despre digitalizare, un proces ce implică drepturi și obligații legale.

În direct, de la ora 13:00, invitatul Mihaelei OLARU este Bogdan GROSU, avocat Baroul București.

Folosirea semnăturii electronice împreună cu un certificat digital calificat face ca documentele semnate electronic să fie mult mai greu de falsificat sau de modificat decât documentele realizate și semnate fizic, în varianta clasică. Printre avantajele folosirii semnăturii electronice se numără: comoditatea legalizării documentelor digitale, rapiditatea tranzacțiilor, vizibilitatea și supravegherea mult mai bune.

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numarul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

Mai multe detalii puteți afla accesând www.tvr.ro