Emisiunea "Oamenii și Legea"

La TVR 1, miercuri, 16 noiembrie 2022, în premieră la ora 06:00 și în reluare la ora 13:00, veți putea urmării emisiunea „Oamenii și Legea” cu tema: „Malpraxisul medical”, invitat: Cătălina Bordianu, avocat Baroul București

cu av. Mihaela Olaru

În această emisiune vom vorbi despre „Malpraxisul medical” și vom afla ce este malpraxis-ul medical, cum demonstrați greșeala medicală și cum puteți obține despăgubiri. Vom vorbi și despre obligațiile spitalelor, medicilor dar și a furnizorilor de echipament medical.

Dacă ești victima unui caz de neglijență medicală este recomandat ca pacientul să solicite unității sanitare, în cadrul căreia a urmat tratamentul medical, documentele medicale referitoare la starea sa de sănătate şi la actele medicale efectuate pentru a le prezenta ulterior unui specialist. Modalitatea concretă prin care pacientul poate solicita aceste documente este completarea formularului „Solicitare privind comunicarea documentelor medicale personale prevăzute în anexa nr. 3 a Normei de aplicare a Legii 46/2003, și înregistrarea cererii la unitatea sanitară (spital sau clinică privată). Recomandăm completarea acestui formular în două exemplare, unul pentru unitatea sanitară și unul pentru pacient – care va fi vizat de înregistrare și ulterior păstrat de pacient (ca dovadă a înregistrării solicitării).