Emisiunea "Oamenii și Legea"

La TVR 1, joi, 10 noiembrie 2022, în premieră la ora 06:00 și în reluare la ora 13:00, veți putea urmării emisiunea „Oamenii și Legea” cu tema: „Alienarea parentală”, invitat: Ileana Rădescu, avocat Baroul București

cu av. Mihaela Olaru

Unul dintre efectele negative ale divorțului, însă prea puțin urmărit și recunoscut, este alienarea parentală. 

Tema acestei emisiuni este una dintre cele mai des întâlnite probleme care apar în relația dintre părinți și copii. Este una care dacă scăpă de sub control, produce consecinţe grave în dezvoltarea și sănătatea psihică a copiilor.

Alienarea parentală este definită ca fiind ,,procesul și rezultatul manipulării psihologice a unui copil, prin care acesta arată teamă nejustificată, lipsă de respect sau ostilitate față de un părinte sau un alt membru al familiei”. Este o înstrăinare a copilului față de celălalt părinte sub toate formele. 

Ce se întâmplă dacă părintele la care copilul locuiește refuză să respecte programul de vizitare și ce poate face celălalt părinte? Dacă copilul refuză să respecte programul de vizitare, ce se poate întâmpla? Vom discuta și despre expertiza medico-legală psihiatrică a părinților și a copiilor vs expertiza psihologică care răspund solicitării instanțelor de judecată cu privire la alienarea parentală.