Emisiunea "Oamenii și Legea"

La TVR 1, marți, 15 noiembrie 2022, în premieră la ora 06:00 și în reluare la ora 13:00, veți putea urmării emisiunea „Oamenii și Legea” cu tema: „Dreptul la imagine vs libertatea de exprimare”, invitat: Mihai Hotca, avocat Baroul București

cu av. Mihaela Olaru

Fundamentul juridic şi etic al limitării libertăţii de exprimare îl constituie Articolul 15 din Codul civil, care sancţionează „Abuzul de drept”, astfel, „Niciun drept nu poate fi exercitat în scopul de a vătăma sau păgubi pe altul ori într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe”. Altfel spus, exercitarea unui drept în numele interesului personal nu justifică încălcarea ori afectarea dreptului altei persoane. Exercitarea libertăţii de exprimare, ca şi a altor drepturi fundamentale, de altfel, trebuie făcută cu bună-credinţă şi în raport de interesul public şi de drepturile celorlalţi.

Vă recomand să vă gândiți de două ori înainte de a posta, de a distribui ceva pe o rețea de socializare sau de a accepta să fiți tăguiți la o anumită postare.