Emisiunea "Oamenii și Legea"

La TVR 1, luni, 14 noiembrie 2022, în premieră la ora 06:00 și în reluare la ora 13:00, veți putea urmării emisiunea „Oamenii și Legea” cu tema: „Abuzul sexual și exploatarea sexuală a copiilor”, invitat: Iuliana Volintirescu, avocat Baroul București

cu av. Mihaela Olaru

Din nefericire, copiii din România cunosc puțin despre abuzurile sexuale și ezită în a le raporta. Motiv pentru care ei trebuie să știe cum definim și cum recunoaștem un astfel de abuz. Cum poate fi prevenită agresiunea sexuală și cât de necesară este educația sexuală în școli? Ce trebuie să faci în cazul unui abuz sexual și cui te adresezi pentru ajutor? 

Vom discuta despre:

– Copiii abuzați sexual și cui trebuie să se adreseze?

– Care sunt probele ce pot fi folosite într-un procesul penal ?

– Câți dintre agresorii sexuali sunt minori și ce se întâmplă în cazul acestora?

– Ce trebuie să facă minorii pentru a se proteja de agresorii sexuali?

– Cum putem preveni și diminua abuzul sexual și exploatarea sexuală în rândul minorilor?

– Copiii din mediul rural sunt mai vulnerabili în fața acestui fenomen și câți dintre ei pot ajunge în astfel de situații?

– Ce se întâmplă cu traficul de persoane la nivel național și internațional, dar și cu exploatarea tinerelor care cad pradă acestor rețele?

– Ce înseamnă Metoda „Loverboy”?

– Cum putem combate acest fenomen privind traficul de persoane ?

– Cât de important este prevenția pentru minori și cât de important este ca aceștia să beneficieze de educație juridică și de educație sexuală în școli?