Articole

av. Mihaela Olaru

av. Mihaela Olaru

Prin tribunale ca prin viață | Cum un împrumut poate ruina viața unei familii

Mii de români au ajuns în situația de a nu mai putea plăti ratele la bănci, problema fiind agravată și din cauza crizei sanitare care a afectat economia. Neliniștea, în opinia mea, de-acum va începe. Este adevărat că a existat un sprijin din partea statului, însă această amânare a datoriilor nu a făcut decât să majoreze semnificativ debitul datorat și să mărească perioada de rambursare a creditelor ipotecare.

Citeste articolul »

Cine este Mihaela Olaru ?

E o femeie care radiază bunătate. „Serafică”, a spus cândva o personalitate emblematică a sistemului judiciar din România. Am citit acel articol și m-am întrebat, oare de ce a spus asta? Și am înțeles de ce … e puțin cam neobișnuit în România, ca un avocat să umple o sală cu zeci de suflete, și grație muncii asidue și a perseverenței admirabile, până în prezent, sute, mii, de elevi din școlile românești

Citeste articolul »

ION CRISTOIU: Mihaela Olaru stă de vorbă cu personalitățile ca și cum ar spune la Radio „Noapte bună, copii!”

Mi-am făcut un destin din a descoperi jurnaliști.
Nu pot uita că la rîndul meu am fost descoperit și făurit ca jurnalist de un alt jurnalist, la vremea respectivă, el, Maestru, eu, Ucenic.
Sînt convins că presa noastră are nevoie mai mult ca niciodată de Maeștri care să descopere jurnaliști și apoi să le îndrume destinul.

Citeste articolul »

Prin tribunale ca prin viață | Toamna cu parfum de iubire

25/10/2020 | ✎ Mihaela Olaru Sunt clipe în viața mea pe care le trăiesc intens întotdeauna toamna. Iubesc toamna, iubesc frunzele uscate care desenează un curcubeu, parcă asemănător unei povești din copilărie. Însă, iubirea părinților mei rămâne nemuritoare. Nu pot descrie în cuvinte

Citeste articolul »

Prin tribunale ca prin viață | Poliția Locală: o instituție utilă sau care trebuie desființată?

Cu ce se ocupă Poliția Locală? Este o instituție utilă care ajută cetățeanul? Atunci de ce mii de oameni cer desființarea ei?
În ultimii ani s-a tot discutat pe această temă, însă imaginea publică a acestei instituții lasă de dorit. Din câte am constatat,  principalele probleme sunt: suprapunerea pe anumite segmente cu Poliția Națională și cu Jandarmeria.

Citeste articolul »

Prin tribunale ca prin viață | Cum trebuie să fie relația dintre magistrați și avocați?

Mai avem puțin și se încheie vacanța judecătorească, motiv pentru care îmi doresc să începem activitatea judiciară cu bună credință și respect față de profesie, colegi și justițiabili. 
Nu întâmplător am ales să scriu câteva gânduri aici și să-mi exprim dorința mea de a milita neîncetat pentru îmbunătățirea relațiilor interumane între noi, profesioniști ai dreptului: judecători, procurori și avocați. 

Citeste articolul »
https://mihaelaolarublog.ro/wp-content/uploads/2021/02/150588338_3356303297808812_5297237120000586063_n.jpg

Mihaela Olaru se alătură echipei televiziunii A7TV. Avocata, va fi, începând de luni, 7 septembrie, realizatoarea emisiunii „Prin tribunale ca prin viață”

Într-o societate ce se caută de aproape 30 de ani calea cea bună, cu multe curbe, urcușuri și căderi în gol, lipsa de educație, a fost cauza pentru care oamenii nu și-au găsit drumul, calea și un viitor mai bun! O motivație suficient de puternică, însă nu este singura motivație pentru femeia avocat, Mihaela Olaru.

Citeste articolul »